Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iltatorit 

5.7 Eini ja Pepe 

Rauman Sammutin Oy jauhesammuttimien tarkastuksia 

yksi sammutin / talous  hintaan 6 €

12.7 Iloiset satakielet

19.7 Tupunan tallin tytöt poniratsastusta maksutta

26.7 Timo Männistö viihdyttää haitarinsoitolla 

 

 

 

 

 

 

 

Mannilan kylätoimintayhdistys palkkaa Op: n kesäduuni kampanjan piikkiin kaksi 15-17 vuotiasta nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi.Palkka on 400€ / hlö!

Työhön kuuluu kylätuvan ja Mannilanlahden ympäristön hoitoa,Pruuttahuoneen ja maitolaiturin maalaus .Mahdollisuus  tutustua myös vihannesten korjuu ja kauppakunnostustöihin.

Työ vaatii valmiutta ulkotöihin ja reipasta asennetta.

Ota yhteyttä Marja Rekolaan puh.0401281930 tai sp marja.rekola@dnainternet.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Perinteinen joulurauhan julistus Mannilanlahdessa sunn.23.12.18. Klo 19.00.

Glögi ja piparitarjoilu.

Oma lyhty mukaan.

   Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita !

https://www.youtube.com/watch?v=Ex53WUcnOFI

 

 

 

Tervehdys mannilalaiset!

 

 

 

Muistelen vuoden 2018 toimintaa kylässämme.

 

Aika aktiivisia ollaan tänä vuonnakin oltu. Heti tammikuun alussa aloitti erittäin vireä kansalaisopiston kudontapiiri Kylätuvassa. Esim. pöytä - ja pyyheliinoja ym. kudonnaisia on valmistunut pitkiä pätkiä.

 

Keväällä pidettiin Kylätuvan ympäristön raivaustalkoot. Raivattiin pahimpia paikkoja ja kyllä maisema muuttui. Korjattiin lammasaita, siivottiin aitta, sieltä tulikin paljon poltettavaa.

 

Kevätkokouksessa oli puhetta, että mitä jos kokeiltaisiin kahvilan pitoa Mannilanlahden rantasuulissa. Päätettiin, että touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa noin puolessa välissä kuukautta pidetään kahvila auki klo. 17 - 20. Kaffevieraita oli n.30 per kerta. Leivottiin munkkeja, pitsaa ja suklaapiirakka. Aika hyvä alku oli kumminkin.

 

Kylän nuoret miehet pystyttivät kunnalta saadun liukumäen Kylätuvan pihalle. Tekivät turvallisen ja hyvän lasten lasketella.

 

Heinäkuussa olivat tietenkin perinteiset iltatorit. Neljä kertaa oli hyvät ilmat ja porukkaa mukavasti.

 

Ja varmaan jokainen on huomannut, että kuusi-aita Kylätuvan ympäriltä on hävitetty. Se homma on kyllä vaatinut muutamat talkoot, mutta ei se ihan pokasahalla silti kaatunut. Hellen miehiä tarvittiin koneineen; Mika kaatoi kuuset, Matti raivasi kannot. Tyrisevän Markku levitti Ketolan Jannen tekemän hakkeen seurakunnan rannan polulle ja ajoi kuitupuut tien viereen. Nyt homma on rauhoitettu ja keväällä tehdään puusta uusi aita kaadetun tilalle. Puutavara odottaa aittojen välikössä ja talkoita on taas tiedossa!

 

Toukokuussa tulivat taas iloksemme lampaat, kerran taisivat karata, kun joku oli jättänyt veräjän auki, muuten pysyivät laitumella, ihan hyvä oli se. Ihmiset kuitenkin tykkäävät kesälampaista ja nyt kun on kunnon aita, niin eivät syö rivitalolaisten kukka-istutuksiakaan.

 

Kudontapiiri pyöri taas syyskauden ja aloittaa kevätkauden tammikuun 2019 alussa. Tykkäävät kovasti olla Kylätuvassa, välillä tuntuu, että tekevät varmaan kahta vuoroa, kun illalla vielä myöhäänkin on usein valo!

 

Anitta ja Esa ovat pitäneet museota pystyssä, melkein kahdestaan, siitä kiitos heille.

 

Kiitos kaikille kyläläisille hyvästä yhteishengestä, ilman sitä ei täällä paljon touhuta eikä saada mitään aikaan. Pienissä sivukylissä se yhteen hiileen puhaltaminen on erittäin tärkeää.

 

Toivotan kaikille ihania Jouluhetkiä ja kaikkea hyvää vuodelle 2019!

 

 

 

7.12 2018 terveisin Marja